A-ÜRETİM SINIFINA GÖRE ÇELİK KAPILAR

 

A-ÜRETİM SINIFINA GÖRE ÇELİK KAPILAR

-Ekonomik çelik kapılar kapı kanadının ortası ahşap desenli kalan alanları ve kapı kanadını etrafı da 11cmlik saclı alandan oluşan çelik kapılardır. Bu çelik kapı ince yapısı nedeniyle yeterli kapı güvenliğini sağlayamayan çelik kapılardır. Pek çok evde mevcut kapıların geneli bu çelik kapılardandır.En ucuz çelik kapı sınıfı olması nedeniyle en çok satılan çelik kapı sınıfıdır. Ancak çelik kapı fiyatlarının zamanla ucuzlamasıyla ekonomik çelik kapı yerine daha güvenli çelik kapı sınıfları tercih edilmeye başlandı. Güvenliğin en ucuz çelik kapı ile sağlanmasının biraz zor olduğunun farkedilmesi ile artık çelik kapı alırken bu kapı sınıfı satışı tamamen düşmüş durumda.

 

-Ekstra seri çelik kapılar 7,5cm kalınlığında kanat yapısına sahip çelik kapılardır.Kapı kadının ahşap veya istenilen desende üretildiği kapı kasasının ise fırın boyalı olduğu çelik kapılardır.Kapı kasası ahşap giydirme olmasıdı için beyaz, siyah, kahve rengi gibi düz renklerde üretilen çelik kapılardır.Bu çelik kapılar kanadın tamamı izolasyonlu oluşu kanadın tamamının ahşap görünümlü oluşu ile çelik kapı modelleridir. imal edileceği kapı kilidine göre çelik kapının fiyatı değişebilir.En ucuz çelik kapı sınıfı olmasa da hem ekonomik hem de güvenlik ihtiyaçlarının karşılaması ile günümüzde en çok satılan çelik kapı sınıfıdır. Kaliteli çelik kapı kilidi ile doğru şekilde kullanılırsa daire güvenliğini sağlayabilir çelik kapılardır.

 

-Lüks seri çelik kapılar kapı kanadı ve kasasının tamamı ahşap veya mdf üzeri kaplamalı malzmeme olup kanat kalınlığı 8,5cm kalınlığındadır. Extra seri çelik kapılardan farkı kanat etrafındaki paslanmaz krom çerçeve ve daha izolasyonlu daha modern bir çelik kapı modeli oluşudur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar